Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Drillster | 30-11-2015 | Article Rating | (0) reacties

iBeacons: location-based learning

iBeacons: location-based learning

Wat zijn iBeacons?
iBeacons zijn kleine, goedkope en energie zuinige apparaatjes die communiceren met een smart phone of tablet als deze binnen het bereik van de iBeacon komen. Drillster maakt het mogelijk om drills of toetsen op een mobiel iOS device op te roepen als deze zich in het bereik van een iBeacon begeeft.  Binnenkort wordt komt de oplossing ook beschikbaar op de Drillster Android app.­

Nearby drills
Er zijn veel situaties denkbaar waarin de locatie de noodzaak bepaalt om over specifieke kennis te beschikken. Location-based learning stelt gebruikers in staat om te leren op precies die plaats waar dit relevant is. 
 
Bijvoorbeeld: is productkennis belangrijk voor medewerkers die op een bepaalde afdeling van een winkel werken? Of wil je een uitdagende les of toets ter beschikking stellen aan alle studenten in een klaslokaal? 
 
iBeacons gebruiken bluetooth om een unieke identifier door te geven die opgepakt wordt door de Drillster app. De gebruiker ziet een notificatie op zijn smartphone of tablet en kan de online training of toets direct starten. 
 
How werkt de DrillsteriBeacon dienst? 
De iBeacon service is eenvoudig te implementeren. Een drill of test wordt gelinkt aan een iBeacon. iBeacons kun je zelf aanschaffen of je kunt ze geconfigureerd en wel bij Drillster bestellen. Een iBeacon kan opgehangen worden op elke willekeurige plaats binnen uw bedrijf of school.
 
Uw medewerkers of studenten moeten wel de Drillster app op hun mobiele telefoon of tablet gedownload hebben. Vervolgens zullen vanzelf een notificatie op hun mobiele iOS device ontvangen als zij binnen het bereik van de iBeacon komen. Binnenkort zal deze oplossing ook op de Drillster Android app beschikbaar zijn. 

Het configureren en aanpassen van iBeacons en drills kan via de Drillster back office gebeuren. Resultaten kunnen gemonitored worden via het Drillster dashboard. Makkelijk leren, beter onthouden. Wanneer, en nu ook waar dat relevant is. 
 
Benieuwd wat de voordelen van location-based learning voor jouw bedrijf of school zijn?  We praten graag met je verder

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.